2011. november 23., szerda

ADVENT - most jönnek a KOSZORÚk!

Múlt héten sok-sok ötletes adventi naptárat mutattam, remélem többen közületek nekiláttatok elkészíteni egyiket-másikat. Nálunk még folyamatban van egy...ha megleszünk vele időben (merthogy gyermeki segítséggel készül) akkor lehet, hogy itt is megmutatom.


Most vasárnap pedig itt is van az első gyertyagyújtás ideje!
Hogy koszorúnk lesz, vagy más megoldás, csak rajtunk múlik, mindenesetre hoztam pár ötletet a nagyvilágból (jellemzően inkább most Európából) az adventi "gyertyázáshoz".

Csonthéjasokból mesés egyszerűségű, csinos koszorút készíthetünk, ha van ragasztópisztolyunk - és türelmünk... ;-) (ld. fenn) Ha lefújjúk a magokat, egészen extra színű, ünnepélyes koszorúnk is lehet(lenn). 

Egyszerű DIY (csináld magad) ötlet: a kiürült üvegeket egyszínűre festve jó alapot kapunk a hosszú/asztali gyertyás megoldáshoz.


A klasszikusnak mondható szalmakoszorú derűs változatához elég pár mutatós szalag.


Szép gömb gyertyákból a futó mutatós megoldás. 

  

Ez a nemezelt gyapjú koszorú, a maga puhaságával, melegségével igazi csoda :-)
  

Az apró Betlehem a képen valamiféle préselt faforgácsból készült. Ügyesebbek nekiállhatnak hasonlót alkotni - mondjuk mézeskalácsból. Szerintem nem lehetetlen, hogy még én is megpróbálom a bevált receptemből.

  

Gyerekekkel is elkészíthető, kedves gyertyák. Selyempapír applikációval készültek.


A tömegesen kapható olcsó műanyag gömbök kíválóan alkalmasak ennek a koszorúnak az elkészítéséhez. Szintén szükséged lesz egy ragasztópisztolyra, "B" variációban összekötözheted őket az akasztóiknál fogva.


Annyira egyszerű, hogy az valami csuda! Uszadékfából asztali futó, négy gyertyához.


Sál és Bambi, imádom! :-)

 
És  a legkedvencebb most, ez az akár gyerekekkel is összedobható kis kedvesség!





Forrás:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.

Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz a Mokka Mekka Blog közösségéhez itt vagy iratkozz fel a jobb oldalon a blog követői közé! 
És oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel...és ...
...és...Köszönöm :-)





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...