2011. június 29., szerda

Színek 2. -> SZÜRKE


A szürke, mint szín. Nnna, ettől sokaknak égnek áll a haja...
Pedig a szürke nagyon szín! De még milyen!
Tényleg, milyen is?


A fehér és a fekete közötti rettentő sok árnyalatot szoktuk 'leszürkézni'.És akkor még nem esett szó az ún. színes szürkékről, amikor a fekete-fehér mixbe keverünk egy kis színt. Az eredmény néha nem látványos, az alap hangulatot azonban befolyásolja. Tehát hihetetlenül sokféle szürke létezik.

Személyiségelemzők szerint a szürke a tudatos elhatárolódás színe. Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más mint a többi ember. Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát*.

Lakberendezésben minden árnyalata jól használható. Letisztultabbnak hatnak a kékes, hideg árnyalatai, a világostól az egészen sötét, szinte matt fekete árnyalatokig. Ezek jól kombinálhatók bármelyik színnel, illetve a fényes, fémes felületekkel is. Az ún. meleg szürkék néha 'befulladnak', illetve csak meleg színekkel párosítva mutatnak jól, ezekkel érdemes óvatosan bánni!

Hoztam Nektek egy naaaagy összeállítást szürkéből :-) csak hogy meggyőzzelek benneteket a szürke létjogosultságáról az otthonokban.
Ha teheted, szánj tíz percet a képek megnézésére, a hangulatokra. Bizony, itt vannak hangulatok, szürke ide, vagy oda....vagy tán épp azért.
Letisztult, retro, modern, romantikus, klasszikus? Szürkébe belefér.
Előszoba, hall, nappali, háló, konyha, fürdő, gyerekszoba vagy munkahely? Nos, mindegyikbe mehet a szürke. Persze, csak ügyesen ;-)

Szerintem tud nagyon nőies, elegáns, könnyed, vagy éppen lehengerlő, öntudatos, "ki ,ha én nem?" is lenni. És szerintetek?

 
 

Foto: via, via,via,via, via. Személyiséges izé: via.

4 megjegyzés:

OPEnEYEnen írta...

Szuper jók az ötleteid, ne hagyd abba!! Most, hogy mi is új lakásba költöztünk, szívesen veszek tippeket a blogodból, hogy egy igazán tetszetős-otthonos-hangulatos kuckót varázsoljak az otthonunkból, ahová jóleső érzés hazaérkezni :D

Puszi,
Szilvi

Flier Judit írta...

Nekem nagyon tetszenek a szürke falak, szívesen ki is próbálnám, csak egy kicsit lenne nagyobb a lakás :) Ja, és pont ma vettem szürke anyagot, blúz lesz belőle. Egyszer majd.

KarlaLina írta...

@OPEnEYEnen: Szilvi, örülök, hogy ötleteket merítesz innen :-) ezért (is) csinálom. Új otthon? Hm... mi készül? Remélem jössz haza, mert erre még mindig nem válaszoltál, és akkor mesélést kérek, jó? Pusz.

KarlaLina írta...

@Judit: Nekem is nagyon tetszenek ezek a szürkék! Asszem, egy-egy rövid falon, valahogy bútorhoz igazítva beiktatom. A világos szürkék szerintem nem is kicsinyítik a teret jobban, mint mondjuk egy erősebb szín. Vagy a csíkos? Hát az nagyon csinos.
Biztosan szép blúz lesz az anyagból, remélem bekerül a blogba :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...