2012. február 21., kedd

Iroda NAGYBAN - inspiráló környezet a munkához - Cool Offices

Egyik kedvenc cikketek volt, amelyikben a női otthoni irodákról írtam, összegyűjtve több igényes, inspiráló megoldást. Ez a poszt a megosztási statisztikáim élén áll folyamatosan.

Selgas Cano Architecture, Madrid
Ebből, meg persze abból az egyszerű tényből kiindulva, hogy ébrenléti időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, arra jutottam, hogy kell még irodás cikk, nem is egy.
Persze, nem zúdítok most ide rögtön ötöt, de vissza-vissza térő téma lesz ez is.

Selgas Cano Architecture, Madrid
Selgas Cano Architecture, Madrid
Sajnos nincs túl sok jó tapasztalatom, ami a hazai "nagyirodai" viszonyokat illeti, még multi szinten sem. A legtöbb iroda valamiféle tömegesen felhalmozott doboz kupac, kinek-kinek jut egy jó esetben 3m2-es egyen box, ahol megfelelően korlátozott keretek között kiteljesedhet - teljesítvén mindennapi "küldetését".
A dolog szociológiai, emberi, pszichés stb. hátterét nem elemezném, mint ahogy azt sem dolgom eldönteni, tudatosan alakítják-e a tervezők ingerszegényre, fantáziátlanra az irodák többségét.

Egy dolog biztos, magamból kiindulva állítom, a teljesítménynek jót tesz az inspiráló környezet.

Szerencsére vannak cégek (nem feltétlenül "kis" cégek), akik felismerték ezt, munkatársaik inspiráló, változatos, emberi és szimpatikus környezetben töltik a munkaidejüket, minőségi munkát végeznek, és meglepő módon, sokszor szívesen maradnak benn akár a munkaidejükön túl is. :-)

TWBA Chiat Day Office, NYC
TWBA Chiat Day Office, NYC
Disney Store Headquarters, Pasadena
Pixar Studios, Emeyville
Pixar Studios, Emeyville
LEGO Development Department, Billund
MindLab, Coppenhagen
Innovation Lab, Coppenhagen
Marquarie Group Ltd., Sidney
És most egy magyar vonatkozású: Loffice Coworking.  Ők egy külön kategória, mert nem egy nagyvállalat irodai dolgozóit fogják össze, de maga az ötlet, az egy helyen sok ember dolgozik "cool" körülmények között, szóval, ide sorolom. És visszatérek majd még rájuk :-)Loffice, Paulay Ede u. Budapest
Loffice, Király u. Budapest

A következő részben belesünk a Google, a Facebook és a Redbull egy-két szegletébe is! COMING SOON azaz : Hamarosan!

Küldjetek ajánlót további magyarországi cégekről, ahol megvalósul(ni látszik) valami hasonló!


Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz a Mokka Mekka Blog közösségéhez itt vagy iratkozz fel a jobb oldalon a blog követői közé!
A barátaidat is érdekelheti! Twitteld, oszd meg!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...