2012. január 19., csütörtök

Kalifa háza? menjünk Marokkóba

Nnna, ilyen sem volt még, hogy úgy kezdjek neki egy posztnak, hogy előtte kiteszek egy inspirációs képet a Fb-oldalra csak úgy, mert annyira-de-annyira beleszeretek .... aztán látva, hogy Nektek is tetszik, körülnézek még ezügyben. Innen indult a dolog:

+
A kép a mesés színeivel teljesen magával ragadott. Valahogy tudom, ha ott járnék, nem bírnám ki, hogy ne menjek fel a lépcsőn, és ha ott élnék, a lépcsővel szemben ülve tölteném a nap nagy részét, miközben WiFi-n keresztül dolgozom :-) Ha valaki fárasztana, vagy csak átsuhanna valami negatív gondolat - csak felnéznék, és azt érezném, minden oké.

Nekem a "Kalifa háza" jutott eszembe még róla. Simán lehet, hogy semmi köze Marokkóhoz (a helyszínt nem tudtam beazonosítani, sajnos), de újra feléledt bennem a regény különleges hangulata.

Így most elviszlek benneteket egy kicsit Marokkóba!
(Akkor is, ha a kép nem ott készült :-DDD )

+
+

+
+

+
+
+

+
+

+
+
+
+

A marokkói építészetről és az épületek díszítésének módjairól, a munka tempójáról, és a mindezekhez kötődő szokásrendről, hitvilágról, babonákról (mert az aztán van ott bőven) sokat megtudhattok az említett könyvből - ugyan regény, de valóban a ház a főszereplője.
A személyes kedvencem a könyvben a mester, aki a mozaikokat vágja, sztoikus nyugalommal és csiga lassúsággal - könyvön kívül pedig a tadelakt burkolat.
Utóbbi szerintem megér egy másik posztot. A tadelakt marokkói polírozott vakolat technika. Így néz ki:


+
+
+

Nagyszerű alternatíva vizes helységekbe is! Nézzétek csak, itt a teljes cikk a tadelakt burkolatról. Katt Ide!!

Forrásmegjelöléseket a képek alatti kis kék + jel alatti linkeken találtok.


Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz a Mokka Mekka Blog közösségéhez itt vagy iratkozz fel a jobb oldalon a blog követői közé! Vagy kövess a twitteren.

És oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel... :-D


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...