2011. április 16., szombat

Egy nem kimondottan Húsvéti böjt

Ajajaj.
Lekerültek a padlásról a nyári cuccok: gumicsónak, sátor, medence. Szandál, szoknya, nyári ruhák. Vékony ruhák, rövidke, könnyű felsők. Hát, van min dolgozni, hogy ne legyen az ember nevetség tárgya...plusz hat kiló. Rettenet :-)
A látványon kívül az elmúlt hét időjárás- és egyéb váltakozásai, a vele járó mega-kimerültség és fejfájás meggyőzött, hogy újra neki kell állnom rendbetenni magam. Többek között méregteleníteni. (nem vagyok fanatikus, vagy ilyesmi, fakír és aszkéta sem, de ezt a kúrát kibírom, sőt a végére élvezem is ;-) )
....gondolom kiderült, nem az első alkalommal csinálom.

Én az ötnapos zöldséglé kúra mellett köteleztem el magam, lehet, hogy csak azért, mert nem találtam jobbat - de nem is nagyon kutattam. Ez jó. Kivitelezhető.

1"  Első nap:
huúú, ez a regrosszabb.
Mert van ugye az elhatározás, sziklaszilárd ;-) hazacipelem a majd' hat kilós lécsomagot, kikészítem hozzá az élesztőmentes rozskenyeret és kinyitom az első napra rendelt BIO ZÖLD BÚZAFŰ Koktélt.
Nah, hát az egy kisebbfajta sokk, amilyen szaga van... egyszerre másfél decit kell lenyomni, rá a kenyér, meg én kútvizet szoktam inni hozzá. A kúra lényegi eleme egyébként a napi legalább három liter víz fogyasztása, a levek mellett.
Ez a búzafű koktél gyümölcsökkel van keverve, az íze kevésbé "jajj", mint a szaga, de hát befogott orral marha nehéz inni.... és még hozzájön az, hogy estére úgyérzem, széna szagom van ;-)
Gondolom nem meglepő, ebbe a kúrába akkor vágok bele - épp az említett kezdet miatt -  amikor a közelemben nincs az emberem. Meg ha lehet a gyerekek sem. Persze, ők azért jót mulatnak rajtam, ha itt vannak. Csak időzítés kérdése.

2"  Második nap:
Ez az egyik kedvencem! BIO ZÖLDSÉGLÉ TENGERI SÓVAL: aki gyerekkorában szerette a vendéglős paradicsomlevet, ami kicsit zeller ízű és sós-borsos volt, annak ez bejön. Üdítően sós :-) Van még benne répa, uborka és cékla is, de alapvetően zelleres paradicsom az uralkodó. Finommmm. Eddigre már általában túlvagyok a "méreganyagok" feloldódásakor jelentkező kisebb-nagyobb fejfájásokon.
Ilyenkor van az a bizonyos "jó úton járok" fíling.

3" Harmadik nap:
Félúton vagyunk, ezért talán az ajándék : ANANÁSZLÉ. Sűrű, tömény, édes. Nekem néha már túl édes is. De ezt mindenki szereti. Tudtad, hogy az ananász gyulladáscsökkentő hatású is?
A mérleg ilyenkor legalább másfél kilóval kevesebbet mutat, pocak laposodik, erőnlét javul, bőr tisztul. Határozottan jó érzés. Ilyenkor szoktam lelkesen győzködni másokat is erről, hogy milyen klassz :-)

4" Negyedik - utolsó előtti - nap:
Kis bosszú, az édes ananász után, BIO CÉKLALÉ. Hát, valami olyasmire számítottam anno, mint a cékla savanyúság leve, mert az fincsi. Hát, ez nem pont olyan. Annyira nem gáz, de ha nem csinálnám a kúrát, hobbiból nem innám :-) 
Nagyon erős antioxidáns hatása van, tumorellenes, eltávolítja a toxinokat a szervezetből, tehermentesíti a májat. És gyönyörű a színe. Ezek mindig meggyőznek.


5" Ötödik nap, finale:
Ilyenkor már friss vagyok és üde ;-) kifejezetten jól érzem magam, és elkezdek a holnapi főznivalón agyalni, hogy olyan legyen, amit egy ilyen kúra után lelkifurdalás nélkül simán megehetek, de a család is szereti.
Nagyjából három kiló mínusszal motiválom magam, hogy az ötödik napi BIO SÁRGARÉPA levet még leküzdjem. Ez nem rossz ízű, lecsúszik simán. 
Azt nem mondtam, kábé az ananásznál annyira unom már a rozskenyeret, hogy inkább nem eszem, vagy csak hármat a napi 7 helyett. Reggelire meg ebédre kéne 2-2, tízóraira, uzsonnára és az est fénypontjaként vacsira kéne 1-1. Nos, én általában harmadik nap heves viszolygással eltolom. És ha vége? 

Általában rettentő büszke vagyok magamra :-D  Örülök, hogy végigcsináltam, hogy kibírtam, hogy megint kicsit összeszedtem magam. Tetszik a kisebb pocak, és vág az agyam, mint a borotva. Tényleg. Először nem is tudatosult. Aztán később rádöbbentem, hogy mennyivel fürgébb lett a gondolkodásom... Gyorsabban oldok meg dolgokat, egyszerűen sokkal jobban vagyok, a testem, a lelkem és a szellemem is. 
Tényleg igyekszem tudatosan táplálkozni, és nem szemét kajákat enni, de még így is szembeötlő a kúra eredménye. Szeretettel ajánlom Nektek is.

OFF: most meg megyek fagyit árulni, és legyőzni a kísértést ;-)   ja, mert hogy megnyitottunk, újra. De ezt majd máskor....

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...