2011. március 27., vasárnap

Gyertyafényes baráti vacsora - a FÖLD órája apropóján / Earth Hour

Tegnap este húsz:harminctól volt lehetősége egy közös "villanyoltásra" mindazoknak, akiket megsuhintott a környezet/energia-tudatosság szele, akik hisznek abban, hogy kis odafigyeléssel lehet tenni nagy dolgokat is.

Magyarországon idén 73 település és 243 intézmény, vállalat jelezte részvételét.
Az országban elsötétült többek között a Lánchíd, a Parlament, a Duna-korzó, a New York Palota, a Nemzeti Színház, az egri székesegyház, a kecskeméti Cifra Palota, a siófoki Víztorony és a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyház.

Mi szombatra baráti családdal terveztük a délutánt, ami eléggé elhúzódott. Annyira jól játszottak a gyerekek, mi felnőttek meg társasoztunk, hogy este nyolc óra lett, mire észbe kaptunk. 

Hirtelen öltettől vezérelve a közös vacsora mellett döntöttünk. Én idén mindenképp szerettem volna részt venni ebben a "világra szabott" eseményben, sok szempontból eléggé tudatosan igyekszünk élni, de ez a villanyoltás dolog néha nagyon nem megy, különösen a gyerekeknek.
Barátaink azt a megoldást választották, hogy közölték a kicsikkel, nem lesz áram, és kész :-) 
Én fontosnak tartottam megmondani a gyerekeknek, hogy ez a mi tudatos döntésünk. Ezzel részt vehetünk valamiben, amiben a világ számos részén szintén résztvesznek emberek, akiket érdekel a környezetük, és igyekeznek odafigyelni a takarékosságra. Ez egy nap, egyetlen óra, de a kezdeményezés fontos.

Nyolctól összeszedtem a gyertyákat és mécseseket a házban, elkezdtem kicsi fényeket gyártani, majd a ház minden pontjára elhelyezni, miközben a férjem a lakomához valókat prezentálta :-)
Fél kilenrce minden az asztalon volt, mind a nyolcan asztalhoz ülhettünk és villanyLeó....

"Hagyományos" vacsora, több szempontból is
Biztosan állíthatom, az utóbbi évek egyik legjobb hangulatú baráti vacsorája lett!
Miután a gyerekek (3-7 évesig mind) megnyugodtak, hogy így is látunk, megtaláljuk a szánkat, és ugyanúgy tudnak az asztal alatt rugdosódni, mint villanyfénynél, minden elrendeződött. 



Gyertyafénynél és füge-bornál valahogy minden csendesebb volt. Nyugodtabb. 
Igazán szép esténk kerekedett! 

A vége az lett, hogy 11-ig ültünk az asztalnál, gyertyafénynél beszélgetve, mesélve, jókat nevettünk azon, hogy fog ez az este Karácsonyra népességnövekedést okozni ;-)   (már ahol mondjuk nem baráti vacsorával töltötték a gyertyafényes estét)
Bizony az egy legkisebbet kivéve (aki anyján elaludt) a lányok is jól bírták :-) le sem akartak feküdni....
Jómagam még reggel is az estével álmodtam, és megfogadtuk, többször csinálunk ilyet!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...