2012. február 10., péntek

Kis Kakasom - DIY jelmez lányoknak - tütü varrás nélkül

Kicsi lányom farsangra készül. Náluk az a régi szokás, hogy a farsang mindig valamilyen adott téma köré szerveződik.

Idén a Brémai Muzsikusok az alap. Ez úgy néz ki, hogy a gyerekek sokszor hallgatják meg a mesét, szinte kívülről tudják, és az egész csoport szabadon választ, melyik szereplővel szeretne azonosulni.

A magam részéről értékelem ezt a szokást, mert kicsit fantáziadúsabb jelmezek sikerednek, mint ha minden kislány hercegnő és minden kisfiú cowboy lenne.

Ugyanakkor a nem túl nagy szereplőgárdából azért mégis ki tudják a gyerek választani a nekik tetszőt. /Jelen esetben szóba jön a szamár, kutya, macska, kakas, meg a zsiványok. Nem rossz :-) /

Lányom és pár barátnője megdumálták, hogy szamarak lesznek (nem csacsik!) ,aztán a csajszim átállt. Na jó, meggyőztem.
Mert tavaly a nagytesó volt lóféle, és - szóval, nem vagyok ügyetlen, de - hetekig dolgoztam az egész alakos, lófejes egyszarvúval, hogy tökéletes legyen. Valahogy ez most nem akaródzott...

Mutattam neki ezt a pávát, meg 3-4 nagyszerű fotót az igen színpompás kakasokról, és lelkesen kakasrajongóba fordultunk át.
A méteráruboltban összeválogattuk a kakasos színeket, kerestem egy jó kis leírást és videót a hogyanokról, aztán nekiálltunk.
Vicces volt, a néni a videóban azt mondja, 30 perc, gyengébbeknek 45.... 3 óra csomózgatás után kevésbé mulattam ezen... Jó, gyermeki segítségem volt, ennek köszönhető a hatékonyság :-)

Akkor én most nem mondom, hogy 30 perc, főleg akkor nem, ha közben 40x kell félbehagynod, meg felnézned, meg odanézned, meg odamenned, de egy délelőtt / délután / este alatt össze lehet dobni.

Így ni :-)
Végy kb. 4m duplaszéles tüllt. Gyermek körfogat + 4cm hosszú viszonylag széles, masszív gumiszalagot. Kezed ügyébe legyen gumival egyező színű cérna, tű, - no para, kb fél percig lesz rájuk szükség - és egy jófajta olló. Mi használtunk még különböző szalagokat is, de ez elhagyható.
 
 

A gumiszalagot pár centi átfedéssel úgy mérd a gyerek köré, hogy ne legyen rajta szoros, és még be is férjen alá egy ujjad., így varrd össze. Utána a tüllöket vagdosd fel 7-10 centis csikokra. Variálhatsz a hosszokkal is, az a lényeg, hogy a legtöbb csíkot a tervezett szoknyahossz kétszerese + 3cm-re kell hagynod. Nem baj, ha van pár rövidebb, de  a többség ekkora legyen. Kerekítheted a végüket, vagy vágd le hegyesen, ha borzas hatást szeretnél, ha tömörebbet, akkor hagyd egyenesen. Mi borzasoztunk, kakastollra hangolva.

 

Már van több hegynyi tüllszalagod, kicsit húzgáld meg őket, meg sodorgasd össze, hogy könnyű legyen vele dolgozni és hurkold/csomózd rá körben őket a gumira. Még ne húzd meg nagyon, mert sokat fogod rendezgetni, igazgatni őket. Az egységes küllem érdekében próbálj minden hurkolást egy irányból csinálni.
 
 
 

Alulra hosszabb, elölre és a popsinál felülre a rövidebb szalagokat rakd. Mi itt közé hurkoltuk a szalagokat is, bár ezeken az esti fotókon nem jön ki, de nagyon szép fényesek benne. (napfényben, és bevetésen is igyekszem majd lefotózni, kicsit később ide is beteszem a képeket :-))

Válassz hozzá színben passzoló felsőt meg harisnyát, vagy egy vagány térdzoknit, meg a csajszi hajába valami tarajszerű hajdíszt, és kész is van a kis kakasod! Enyém gyereknek nemez/filc taréj/virág lesz a buksiján.  Na, majd ezt is mutatom. Ezek a képek az esti majdnem "főpróbán" készültek.

 
 



Képek forrása: Mokka Galéria, saját fotóim, saját otthon, saját gyerek, saját "mű". Megoszthatod, ha megjelölöd a pontos forrást. (és csak akkor) Köszönöm!


Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz a Mokka Mekka Blog közösségéhez itt vagy iratkozz fel a jobb oldalon a blog követői közé! Vagy kövess a twitteren.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...